CENTRU DE EVALUARE
Ești mecanic și activezi în domeniu*?

Îți dorești o diplomă care să certifice meseria pe care o ai?
In cadrul SC AD AUTO TOTAL SRL s-a deschis Centrul de evaluare și certificare ale competențelor profesionale pentru ocupația de Mecanic auto cod COR 723103.

*Nu este necesar ca potențialul candidat să lucreze în domeniu la momentul evaluării, dar este obligatorie experiența anterioară în domeniul respectiv și să treaca probele din cadrul evaluării, detaliate mai jos.
**Este posibil ca anumite țări să solicite și apostilarea certificatului, precum și traducerea acestuia în limba oficială a statului unde acesta este utilizat, dar el este recunoscut și echivalează cu certificatele de calificare.

Centrul de evaluare a competențelor profesionale din cadrul SC AD AUTO TOTAL SRL
Se adresează atât angajaților din service-uri auto cat și persoanelor fizice care dețin competențe profesionale dobândite de-a lungul anilor si care isi doresc să obțină un certificat de atestare, fără a mai urma cursuri de calificare.

Certificatele de competențe profesionale obținute sunt recunoscute la nivel național si european. Pentru acest lucru, se solicita apostilarea certificatului, precum si traducerea acestuia in limba oficiala a statului unde acesta va fi utilizat, conform tratatului de la Haga.

01
COMPETENȚA PROFESIONALĂ

Reprezintă capacitatea de a aplica, transfera și combina cunoștințe și deprinderi în situații și medii de muncă diverse, pentru a realiza activitățile cerute la locul de muncă, la nivelul calitativ specificat în standardul ocupational.

02
EVALUAREA COMPETENȚELOR PROFESIONALE

Este procesul de colectare a informațiilor necesare pentru stabilirea competenței și judecarea lor în raport cu cerințele standardului ocupational.

03
STANDARDUL OCUPAȚIONAL

Este un document care descrie activitățile și sarcinile profesionale specifice ocupațiilor dintr-o arie ocupațională și nivelul calitativ cerut pentru rezultatele activităților – produse sau servicii – presupuse de practicarea ocupației.

 • validitate: evaluarea se bazează pe dovezi de competență care provin din activitățile descrise în standardul ocupațional /standardul de pregătire profesională; – credibilitate: evaluarea folosește metode care conduc întotdeauna la același rezultat; 
 • imparțialitate: evaluarea permite implicarea tuturor celor interesați, fără predominarea vreunui interes particular;
 • flexibilitate: evaluarea se adaptează la nevoile candidaților și la particularitățile locului de muncă;
 • confidențialitate: datele privind modul de desfășurare și rezultatul procesului aparțin beneficiarului;
 • simplitate: procesul de evaluare este ușor de înțeles și de aplicat de către toate persoanele implicate.

Persoanele care nu au un curs de specialitate/ curs de calificare dar s-au calificat la locul de munca si pot sa faca dovada ca stiu meseria de mecanic auto pot veni la Centrul de evaluare si certificare a competentelor din cadrul AD AUTO TOTAL SRL  si intr-un proces de evaluare care se compune din evaluare teoretica si evaluare practica ( sustinuta in atelierul propriu acreditat RAR) sa obtina un certificat pentru ocupatia de Mecanic auto.

 • 1. Trimiți o cerere scrisă la Centrul de evaluare a competențelor profesionale din cadrul SC AD AUTO TOTAL SRL și soliciți evaluarea și certificarea competentelor profesionale pentru ocupatia Mecanic auto.
 • 2. În vederea evaluării competențelor profesionale corespunzătoare ocupației, îți este repartizat un evaluator de competențe profesionale care răspunde de punerea în aplicare a întregului proces de evaluare. Acesta îți explică contextul și etapele procesului de evaluare.
 • 3. Înainte de intrarea în procesul de evaluare propriu-zis, analizezi, asistat de evaluatorul de competențe profesionale, propria performanță profesională în raport cu conținutul standardului ocupațional.
 • 4. Evaluatorul de competențe profesionale îți explică și detaliază conținutul și prevederile standardului ocupațional.
 • 5. De comun acord se va stabili programul procesului de evaluare.
 • Centrul stabilește modalitatea concretă de evaluare, astfel încât metodele aplicate să demonstreze competența în ansamblul ei. Testul scris și o metodă de demonstrare practică a competenței face parte obligatoriu din orice combinație a metodelor alese de centrul/evaluatorul de competențe profesionale. Cu alte cuvinte, la evaluarea la care vei participa în mod voluntar va trebui să rezolvi un test scris și să faci dovada competențelor pe care le deții în cadrul unor activități pe care le realizezi în condiții reale sau simulate de muncă. Durata procesului de evaluare se stabilește de catre fiecare centru în funcție de specificul și de complexitatea ocupației/calificării, fără a depăși 30 de zile.
 • Dovezile de competență pe care le produci pe parcursul evaluării sunt analizate și judecate de evaluatorul de competențe profesionale în raport cu cerințele standardului ocupațional “Mecanic auto”.
 • Decizia privind competența pe care o deții se stabilește pentru fiecare Competenta/unitate de competență pentru care ai fost evaluat. După încheierea analizei, evaluatorul îți comunică rezultatele evaluării.
 • Dacă în urma procesului de evaluare ai fost declarat competent, primești un certificat de competențe profesionale pentru unitățile de competențe în care ai fost declarat competent.
 • Certificatul de competențe profesionale ți se eliberează, sub semnătură, pe baza actului de identitate, în termen de cel mult 30 de zile de la evaluare.
Avantaje și documente necesare

Ce avantaje îți oferă un certificat de competențe profesionale?

 • Certificatul de competență îți oferă recunoașterea competențelor profesionale chiar dacă acestea nu au fost dobândite la școală sau la cursuri de calificare.
 • Te ajută la creșterea încrederii în sine și a capacității de autoevaluare.
 • Certificatul se acordă indiferent de vârsta candidatului, nefiind restricționat accesul la evaluare în funcție de acest criteriu.
 • Crește șansele de angajare și posibilitățile de dezvoltare a unei cariere.
 • Oferă șansa obținerii unui loc de muncă/post care presupune un salariu mai mare.

Pentru inscriere sunt necesare următoarele documente:

 • Copie carte de identitate / buletin
 • Copie certificat de naștere
 • Copie certificat de căsătorie (necesar doar în cazul schimbării numelui în urma căsătoriei)
 • Copie act de studii – copie diplomă de absolvire sau adeverință pentru cei care nu au dat bacalaureat, dar au o adeverință care atestă ca au absolvit fie școala gimanzială, fie liceul, fără a se concertiza cu o diploma de bacalaureat.

Taxa este de 2000 de lei și se va achita la semnarea contractului conform facturii emise.
Taxa nu se restituie în situația în care candidatul nu va trece etapele evaluării, suma reprezentând costurile cu organizarea sesiunii, materialele, sala, evaluatori etc.
Documentația poate fi transmisă și electronic!

Nimic mai simplu:

Centrul de evaluare și certificare a competențelor profesionale pentru profesia de mecanic iți oferă șansa de a obține un certificat de competențe profesionale recunoscut atât în România, cât și în toate statele UE!

Pentru detalii suplimentare, ne poți contacta la adresa de mail centru.evaluare@autototal.ro, numărul de telefon 0751729511 sau să ne lași un mesaj prin formularul de contact de mai jos.

  Pentru a putea trimite formularul trebuie sa fiti de acord cu

  Locatia Centrului de Evaluare: SOS. BERCENI NR. 104, SECTOR 4, IN INCINTA IMGB

  Preferințe de confidențialitate
  Atunci când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la anumite servicii, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea anumitor tipuri de module cookie poate avea un impact asupra experienței dvs. pe site-ul nostru web și asupra serviciilor pe care le oferim.