Șoferii au voie să meargă cu mașinile în service-uri

Șoferii au voie să meargă cu mașinile în service-urile auto conform ORDONANȚEI MILITARE nr. 8 din 09.04.2020

Aproape de miezul nopții, aseară, pe 9 aprilie, autoritățile Ministrului de Interne au susținut o nouă conferință de presă pentru promulgarea ORDONANȚEI MILITARE nr. 8 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. Aceasta a adus vești bune pentru șoferi cărora le este permisă deplasarea în service-urile auto pentru a rezolva problemele autoturismelor. Șoferii trebuie să bifeze în declarația pe propria răspundere că motivul deplasării este în scopul asigurării de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor.

Ordonanța Militară nr. 8 este publicată în Monitorul Oficial al României din data de 10 aprilie 2020.

digi24.ro relatează:

Art.1 – (1) Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei a titularilor autorizațiilor/permiselor de pescuit comercial pe Dunăre/apele interioare/Marea Neagră în vederea desfășurării activităților de pescuit comercial și acvacultură, precum și pentru valorificarea/comercializarea produselor rezultate în urma acestor activități.
Art.1 – Alin. 3 Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei pentru achiziția de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule și servicii de reparații auto.
Art.1 – Alin. 5 În declarația pe propria răspundere, persoanele prevăzute la alin.(1) și (2) menționează, ca motiv, deplasarea în interes profesional, iar persoanele prevăzute la alin.(3) menționează, ca motiv, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor.
Art.1 – Alin. 6 Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preferințe de confidențialitate
Atunci când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la anumite servicii, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea anumitor tipuri de module cookie poate avea un impact asupra experienței dvs. pe site-ul nostru web și asupra serviciilor pe care le oferim.