Mecanicul anului 2017

Un muresean de 27 de ani este Mecanicul Anului 2017 in Romania!

Bucuresti, 14 noiembrie, 2017 – Un muresean de 27 de ani, Robert Puiac, a triumfat in weekend la Brasov in finala Mecanicul Anului, concurs national pentru mecanici, organizat de AD Auto Total si Academia Auto. La competitie, aflata la a saptea editie, au participat peste 1500 de mecanici si diagnosticieni auto din toata tara. Un eveniment sprijinit de Bosch, Castrol si Mann Filter.

I-au luat doar zece minute, un timp record, sa identifice si sa rezolve cu brio un scurtcircuit critic pe partea de alimentare a actuatorilor, provocat de o componenta defecta. Weekend-ul trecut, la Brasov, finala Mecanicul Anului (sectiunea diagnoza) a fost o cursa infernala contra-cronometru si contra propriilor limite: doua masini identice pe scena, cu aceeasi defectiune, pe care ultimii doi concurenti ramasi in cursa au trebuit s-o identifice si repare intr-un timp record de 30 de minute. Robert Puiac a reusit sa porneasca primul motorul autovehiculului sau si a plecat acasa cu mult-ravnitul titlu de cel mai bun mecanic al anului si marele trofeu, un Peugeot 301, in aplauzele a sute de colegi de breasla din toata tara si experti.

“Lucrul care-mi place cel mai mult la ceea ce fac este ca am tot timpul noi provocari de infruntat. Un mecanic bun trebuie sa fie foarte concentrat, foarte pregatit si foarte calm. Lucrurile nu prea functionează la nervi” recunoaste Robert. Mureseanul a mai concurat in trei editii ale competitiei (in 2013, 2014, 2015), ajungand mereu printre ultimii zece ramasi in cursa. Luptator din fire, s-a ambitionat si s-a pregatit mai bine de fiecare data cand a ratat podiumul. Pasiunea pentru mecanica i-a fost insuflata din familie. „Nu m-am gandit vreodata c-o sa devin altceva decat mecanic. Unchiul meu, care face asta de pe la inceputul anilor ’90, are un service, unde astazi lucrez și eu, la ieșirea din Targu Mures. Service-ul era langa casa in care locuiam cand aveam 7-8 ani. Am trait printre masini de mic, adunam suruburi si spalam piese, sunt primele mele amintiri” mai adauga Robert.

“De ani de zile, Academia Auto face toate eforturile sa propuna mecanicilor si diagnosticienilor auto din Romania si Europa sisteme de formare profesionala mai atractive, relevante, accesibile si flexibile, adaptate necesitatilor pietei fortei de munca, in raport cu situatia din 2017”, spune Adrian Gidali, formator al Academiei Auto. „Ne-au trecut prin mana sute de cursanti cu care ne mandrim – Robert Puiac este doar unul dintre ei – si putem spune ca da, Romania are multi profesionisti”.

“Bosch se implica activ in dezvoltarea profesionala a specialistilor din domeniul auto. Alaturi de partenerii nostri, sprijinim instruirea personalului din service-urile auto cu ultimele cunostinte din domeniu, spre a le creste competentele” spune Dan Climov, reprezentant comercial Bosch Romania. “Castrol isi doreste din ce in ce mai mult sa fie alaturi de mecanicii din service-urile independente si reprezentantele auto. Acest eveniment unic se potriveste perfect dorintei noastre de a fi mai aproape de adevaratii profesionisti din Romania”, declara Bogdan Avrigeanu, Distributor Business Manager Castrol Romania. “Mann Filter este de la bun inceput alaturi de AD Auto Total si colaborarea in aceasta actiune a venit in mod natural. Prin ultimele inovatii pe care Mann Filter le aduce pe piata, alaturi de sustinerea constanta pe care o oferim Academiei Auto, speram sa crestem nivelul specializarii mecanicilor auto”, adauga Florin Vasuț, reprezentant Mann Filter.

In cei sapte ani de cand se organizeaza, pentru premiile traditionalei competitii Mecanicul Anului s-au batut peste 7500 de mecanici, vulcanizatori si diagnosticieni auto din toata tara. Pe podiumul de anul acesta au mai urcat Viorel Indru, castigatorul la sectiunea mecanica auto, premiat cu suma de 2000 EUR, iar Service-ul Anului a fost desemnat AD Garage ROL TRANS, premiat cu suma de 1000 EUR.

Ad Auto Total multumeste pe aceasta cale sponsorilor principali: Bosch, Castrol și Mann Filter, precum si partenerilor KYB, Purflux, FTE, Hepu, ATE, Otto Zimmerman, Textar, Delco Remy, Winnard, Elring, Delphi, Varta, TRW. Mecanicul Anului este un eveniment recomandat de Sport Total FM, Auto Expert, Flote Auto, MotoFocus, Tranzit, Turaţii, Auto Ştiri, Intermodal & Logistics, 220.ro.

Urmariti-ne pe:
Preferințe de confidențialitate
Atunci când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la anumite servicii, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea anumitor tipuri de module cookie poate avea un impact asupra experienței dvs. pe site-ul nostru web și asupra serviciilor pe care le oferim.