#CEL MAI SUS. 8848

Horia Colibasanu se indreapta spre tabara de baza.

Expeditia lui Horia Colibasanu se deruleaza in cele mai bune conditii pana in acest moment. La sosirea in Kathmandu si-a pregatit tot echipamentul de expeditie, care a fost preluat de colaboratorii sai pentru a fi dus in tabara de baza, la 5200 metri altitudine. In acel punct va incepe pregatirea pentru ascensiunea propriu-zisa: aclimatizare, antrenament, pregatirea alimentatiei si nutritiei necesare pentru zilele de varf.

In primele zile de la sosirea in Nepal, Horia s-a intalnit si cu prieteni alpinisti din intreaga lume cu care a discutat despre expeditiile programate in acest an, altele decat cele comerciale.

“L-am intalnit pe Peter Hamor, partenerul cu care am mers in alte expeditii pana acum. El a urcat deja pe Everest, astfel ca acest varf nu mai reprezinta interes pentru el. Am discutat despre ruta pe care voi merge si cu Ueli Steck, un bun prieten alpinist de la care am invatat multe de-alungul timpului. Ueli este foarte rapid pe munte, are un antrenament bun, are o abordare tehnica foarte buna”, a spus Horia despre timpul petrecut in Kathmandu.

In ceea ce priveste urmatoarea etapa, Horia va pleca din Lhasa, oras situat la 3646,31 m altitudine, spre Shigatse, apoi spre Thingri, pentru ca in 15 aprilie sa ajunga in tabara de baza – 5200 m altitudine.

“Tabara de baza este locul in care incepe pregatirea pentru urcarea pe varf. Am primit binecuvantare din partea localnicilor pentru ca totul sa fie bine si sa ma intorc cu bine de pe varf. Cred in mesajele lor spirituale pentru ca ei sunt foarte conectati cu natura si sunt educati de mici sa inteleaga semnele muntelui. Au fost si ani in care ceea ce mi-au spus nu a fost favorabil expeditiei. Ei sunt primi pe care trebuie sa-i asculti aici”, a mai precizat Colibasanu.

Conform programului, sosirea in tabara de baza avansata va fi in 20 aprilie. Urmeaza aclimatizarea si ascensiunea spre varf, dupa mijlocul lunii mai. In 30 Mai, Colibasanu va cobori de pe munte.

Preferințe de confidențialitate
Atunci când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la anumite servicii, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea anumitor tipuri de module cookie poate avea un impact asupra experienței dvs. pe site-ul nostru web și asupra serviciilor pe care le oferim.