Colibasanu a ajuns in tabara de baza

Colibasanu a ajuns in tabara de baza avansata la 6400m.

Alpinistul Horia Colibasanu, care a pornit luna aceasta in cea mai performanta expeditie romaneasca pe Everest (8848m), a ajuns in tabara de baza avansata 6400m, de unde va incepe organizarea ascensiunii spre varf, programata sa aiba loc peste aproximativ patru saptamani.

Conditia fizica a sportivului este foarte buna conform ultimelor testari pe care le-a facut in tabara de baza, dar si pentru ca se simte foarte bine, principala sa preocupare acum fiind aclimatizarea si comunicarea cu ceilalti alpinisti care vor urca spre varf in aceleasi zile.

Am ajuns in tabara de baza avansata de unde incepe organizarea pentru ziua/zilele de varf. O sa ma aclimatizez aici in urmatoarea perioada, voi face aproape zilnic urcari pentru antrenament si o sa mai cobor in tabara de baza inainte de ziua de varf ca sa ma odihnesc. Pentru mine este foarte important acum sa aflu care sunt expeditiile mai mari, cu serpasi si in care se foloseste oxigen suplimentar, ca sa organizez plecarea spre varf inaintea acestora. Eu neavand oxigen si ajutor suplimentar e important sa nu fiu in coada expeditiilor pentru ca expunerea la aceasta altitudine imi va consuma resursele. Impreuna cu Ralf Dujmovits, pentru ca amandoi urcam in aceleasi conditii de performanta, o sa pregatim plecarea si o sa discutam cum abordam traseul. Ma simt bine si sunt increzator in obiectivul din acest an”, a spus Horia Colibasanu.

Referitor la traseu, a mai mentionat ca va avea in total 4 tabere intermediare la mare inaltime. “In aceste tabere ne odihnim si ne alimentam. Chiar mi-am propus sa-mi fac un ceai in ultima tabara la 8300m. Nu pentru ca suna grozav, ci pentru ca trebuie sa ma incalzesc si sa ma hidratez.

Anul acesta, are loc cea de-a 19 expeditie internationala a lui Colibasanu, Everest fiind al optulea varf de peste opt mii de metri pe care sportivul doreste sa il aiba in palmares.

Horia Colibasanu este sustinut pentru aceasta expeditie de Timisoreana, Poka, Mercedes-Benz Romania, FAN Courier, AD Auto Total, Primaria Municipiului Timisoara si Sanovita.

Ascensiunea pe Everest este un proiect al Clubului Sportiv Alternative Timisoara, in care Colibasanu are calitate de membru, afiliat la Federatia Romana de Alpinism si Escalada care deruleaza proiecte de alpinism in calendarul sportiv international. De asemenea, Federatia Romana de Alpinism si Escalada sustine proiectul expeditiei pe Everest.

Isi mai aduc contributia la expeditie si: Vitas, Kathrein, partenerii de echipament: Marmot, S75.ro, Sport Guru, Suunto, GoPro, Deltatel, partenerii media: Radio Romania Timisoara si Radio RockFM.

Expeditia poate fi urmărita pe www.horiacolibasanu.com si pe pagina de Facebook Horia Colibasanu.

Preferințe de confidențialitate
Atunci când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la anumite servicii, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea anumitor tipuri de module cookie poate avea un impact asupra experienței dvs. pe site-ul nostru web și asupra serviciilor pe care le oferim.