Mecanicul anului 2014

Concursul a avut loc pe 06 Noiembrie la Willbrook Platinum Center, Bucuresti. Pentru prima data, Mecanicul Anului a avut 3 categorii: vulcanizare, mecanica si dignoza.

Dupa examenul sustinut online din perioada 15 Sept – 25 Oct de peste 1500 de concurenti, finala a debutat cu examenul teretic scris la care au participat primii 100 clasati la proba de diagnoza, primii 50 de la mecanica si primii 50 de la proba de vulcanizare.

Cei mai buni dintre cei mai buni au ajuns in probele practice sustinute in show-ul concursului prezentat de Razvan si Dani.

Cei 10 concurenti calificati dupa proba scrisa au intrat la proba pupitrelor unde au avut de raspuns la 40 de intrebari cu 3 variante de raspuns iar la final, primii 2 clasati au intrat la proba practica.

Proba pupitrelor a fost urmata de finala de vulcanizare. 10 concurenti au dejantat, jantat si echilibrat o roata. Cel care termina in cel mai scurt timp pleca acasa cu 1000 euro si titlul de “Vulcanizatorul Anului”. Castigatorul a fost Adrian Dumitru din Vaslui care a terminat proba intr-un timp record de 2 minute si 39 de secunde.

Proba de vulcanizare a fost urmata de finala de mecanica auto unde cei 5 finalisti au trebuit sa inlocuiasca placutele de frana cu unele noi marca Textar pe acelasi tip de masina: Audi A6. Cel care facea schimbul cel ma repede castiga premiul de 2000 euro si titlul de Mecanicul Anului 2014. Castigatorul a fost Petru Borbely din Cluj, castigatorul editiei Mecanicul Anului 2013.

Finala de diagnoza a fost punctual culminant al concursului. Cei doi finalisti clasati dupa proba pupitrelor se luptau pentru marele premiu: un Hyunday i20. Ei au trebuit sa gaseasca eroarea indusa de profesorii Scolii pentru Mecanici AD Auto Total, eroare identic ape cele doua masini Hyunday i20. De asemenea, dupa  identificarea erorii, concurentii au trebuit sa repare masina pe care au lucrat si sa o porneasca fara ca martorii bordului sa se aprinda.

Cel care a reusit sa porneasca masina in cel mai scurt timp a fost Laurentiu Mihalache din Timisoara care a plecat acasa cu marele premiu si titlul de “Mecatronistul/diagnosticianul Anului 2014”. Locul 2 a fost ocupat de Malan Radu din Oradea care a castigat un Ipad 4.

Probele au fost incarcate de emotii concurenti nestiind ca au trecut mai departe inainte de a fi chemati pe scena. Razvan si Dani i-au incurajat dar si provocat pe concurenti.

Pana in acest an, concursul avea o singura proba, cea de diagnoza. Mecanicul Anului este la cea de-a patra editie, prima avand loc in 2010 si este organizat de AD Auto Total si Scoala pentru Mecanici AD Auto Total.

AD Auto Total a premiat performanta pentru toate probele concursului astfel:

  • Premiul pentru sectiunea Vulcanizare: 1000 Euro
  • Premiul pentru sectiunea Mecanica Auto: 2000 Euro
  • Marele premiu acordat la sectiunea Diagnoza Auto: o masina Hyundai I20

Eveniment realizat cu suportul: Mann Filter, KYB, Textar, Castrol, Federal Mogul, Delphi, Delco Remy  .

Programul Academia Auto – Scoala pentru mecanici auto AD Auto Total organizeaza cursuri de formare care pun accent pe partea practica analizand in profunzime sistemele generice incorporate in diferite modele ale diferitelor marci de masini si oferind solutii detaliate ale componentelor si ale partilor sistemului, ale functiilor si pozitionarii acestora. In cadrul acestor cursuri, mecanicii se confrunta cu situatii reale, fiind obligati sa invete sa lucreze cu instrumente de diagnostic, pentru a obtine cunostintele care sa permita efectuarea procedurilor necesare repararii defectelor.

Urmariti-ne pe:
Preferințe de confidențialitate
Atunci când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la anumite servicii, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici vă puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea anumitor tipuri de module cookie poate avea un impact asupra experienței dvs. pe site-ul nostru web și asupra serviciilor pe care le oferim.